2011. június 23., csütörtök

Nem várt siker.

Nem kellett sokáig fűzni Pétert, hogy induljunk el a Mackó Classic versenyen, ami mellesleg az Orvos Gyógyszerész kupa betétfutama. Ha már ott voltunk, az Orvosok és a Gyógyszerészek között is megmérettük magunkat. Sajnos a Póstás nincs felmérve, viszont ha igaz paramétereiben megegyezik a Gandalf-al, aminek 117-es a yardstick száma (és a Póstásban még beépített motor is van) szóval ezt a számot adtam meg. Nem gondoltam, hogy a verseny végén minket szólítanak majd a YSIII-mas dobogó legfelső fokára, ám mégis így lett.

Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy 4 hajóból 1 DNF-volt.. De akár harmadikak is lehettünk volna:) A Mackó Classic versenyén a három klasszikus közül csak 3. nak értünk be, de az is igaz, hogy az első kettő egy egy 25-ös jolle volt, akik jóval gyorssabbak voltak nálunk. (eleve YSII ben indulnak).
Egy szóval nincs okunk szégyenkezni! A hajó igazán jól bírta, és mi is élveztük a versenyt.
Sok szép kép készült, köztük nem egy a Póstásról.
A versenyről egy kis beszámoló is készült.

Ma a Marina Fűzfőben egyszercsak találkoztam két 50-essel. Lencsevégre is kaptam őket gyorsan, az egyik Fináczy György hajója a Partiszél Ő invitált meg a fedélzetre. Ez a cirkáló alig 4 éves. Jó azt látni, hogy van aki manapság sem úszó lakókocsit vesz, vagy építtet magának, hanem szép klasszikus hajót.. Még ha korszerű technológiákkal készül is.

Szombaton pedig FolkeBoot találkozó! Kíváncsian várom, hogy mennyien leszünk, és hogy sikerül az esemény. Szélből nem lesz hiány, az már látszik:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése